En god fordøjelse og en tarmflora i perfekt balance bidrager til, at maven har det godt, og at du undgår luft i maven.

Du kan eksempelvis tage loppefrøskaller-kapsler for at skabe balance i både tarmflora og fordøjelse, men det er langt fra det eneste, du kan gøre for at undgå oppustethed og luft i maven.

Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Læs videre og bliv klogere på fordøjelsen, som er med til at sikre dig optimal optagelse af næringsstoffer og velvære.

Hvad er fordøjelse?

Fordøjelse er den proces, hvor mavetarmkanalen optager vigtige næringsstoffer til kroppen og ændrer ubrugt mad til affald.

Faktisk starter hele fordøjelsessystemet allerede, så snart du tager din første bid mad, og systemet strækker sig lige fra mund til endetarm – altså gennem hele din krop.

Mellem mund og endetarm er der flere organer, der sammen sørger for, at den mad, du spiser, bliver nedbrudt og næringsstoffer, vitaminer, mineraler, aminosyrer og fedtsyrer bliver optaget i din krop.

Få bedre fordøjelse med disse 6 tips

Kroppens fordøjelsessystem er komplekst, og så snart du spiser, aktiverer du følgende organer, som fordøjelseskanalen består af:

 • Mund
 • Spiserør
 • Mavesæk
 • Tynd-, tyk- og endetarm
 • Lever
 • Galdeblære
 • Bugspytkirtel

Den mad, du spiser, tilfører kroppen næringsstoffer, som nedbrydes og optages, og bidrager herefter til alle kroppens funktioner såsom at danne proteiner, skabe energi til alle funktioner og processer i kroppen, danne blødt og hårdt væv, vedligeholde dit immunforsvar og meget mere.

Netop derfor er det også vigtigt, at du har en velfungerede fordøjelse, da det ellers kan føre til alvorlige helbredsmæssige problemer, og luft i maven og oppustethed kan være symptomer på fordøjelsesproblemer.

Her kan du dog tage et kosttilskud med loppefrøskaller (også kaldet husk psyllium), som kan hjælpe dig med at få en fordøjelse i god balance.

Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Hvor lang tid tager fordøjelsen?

Der går 1-2 dage, fra du har spist, til ‘affaldsproduktet’ når endetarmen og det kommer ud som afføring. Men hvordan forløber hele fordøjelsesprocessen egentlig?

Når du spiser mad, øges din spytproduktion, mens maden deles i mindre stykker. Spyttet er med til at gøre maden blød og glat, og indeholder ligeledes et specielt enzym, som nedbryder stivelse.

Når du så synker maden, fører spiserøret maden ned i mavesækken, hvor mavesyren nedbryder din mad til endnu mindre dele, hvorefter det bliver sendt videre til tolvfingertarmen og tyndtarmen.

I tyndtarmen udskiller galdeblæren galde, som nedbryder fedt i maden, og i bugspytkirtlen udskilles der fordøjelsesenzymer, som nedbryder maden.

Herefter er fordøjelsen stort set færdig, og nu kan næringsstofferne optages gennem tarmenes vægge, hvorefter de bliver født videre ud til resten af kroppen via blodet. Resten af maden føres videre til endetarmen, hvor den til sidst forlader kroppen som afføring.

Hele denne proces kan du forberdre, så du får mest muligt ud af de essentielle vitaminer, mineraler, fedtsyrer og aminosyrer, du indtager, ved blandt andet at spise fiberrigt mad eller tage et fiberrigt kosttilskud med loppefrøskaller.

Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Hvordan får man en bedre fordøjelse?

Har du hård mave, løs mave, oppustet mave eller generelle maveproblemer? Det kan være et tegn på, at din fordøjelse ikke er helt, som den bør være.

Men der er heldigvis hjælp at hente, da du kan forbedre din fordøjelse helt naturligt, og her nedenfor følger 6 tips til at få en bedre fordøjelse.

 1. Dyrk regelmæssig motion: Følg Sundhedsstyrelsens anbefaling om at dyrke mindst 30 minutters motion hver dag, det er ikke kun sundt for dit hjerte og generelle helbred, det er også godt for din fordøjelse. Motion stimulerer nemlig tarmenes bevægelse, hvilket gør det nemmere for maven at fordøje din mad.
 2. Tag et kosttilskud med kostfibre: Kostfibre er vigtige for din fordøjelse, og hvis du har problemer med hård mave, løs mave eller oppustet mave, kan du tage et kosttilskud med loppefrøskaller, der har et højt naturligt indhold af kostfibre. Det kan føre til en bedre fordøjelse og en mave i bedre balance.
 3. Spis sundt og varieret: En sund og velbalanceret kost med alle de næringsstoffer, som du har brug for, er vigtigt for at få en god fordøjelse. Det stimulerer dine tarme og kan bidrage til at forebygge maveproblemer.
 4. Husk fibre og fuldkorn: Fibre og fuldkorn giver din mave noget at arbejde med. Så sørg for at spise rugbrød, havregryn, frugter og grøntsager, som ligeledes har et højt indhold af kostfibre.
 5. Hold dig hydreret: Sørg for at drikke rigeligt med væske og helst vand, da det blødgør maden og din afføring, hvilket gør hele fordøjelsesprocessen meget lettere og mere effektiv.
 6. Undgå at holde dig: Sørg for at gå på toilettet, når trangen trænger sig på. For hvis du holder dig, kan det nedsætte tarmenes aktivitet og føre til hård mave og forstoppelse.

Loppefrøskaller til bedre fordøjelse

Hvis du allerede dyrker motion, spiser sundt og varieret, men stadig har problemer med hård mave, løs mave eller oppustet mave, kan du tage et kosttilskud med loppefrøskaller (også kaldet husk psyllium), der kan bidrage til en normal fordøjelse.

loppefroeskaller kapsler

Her kan især anbefales loppefrøskaller-kapsler fra webshoppen WeightWorld, der giver 100% tilfredshedsgaranti på mange af sine kosttilskud.

Loppefrøskaller-kapslerne er lavet af varmebehandlede loppefrøskaller, der, når du indtager dem, svulmer op og suger væske til dig, og på den måde øger du din mæthedsfornemmelse, da de små loppefrøskaller suger mange gange deres egen vægt.

husk ingredienser

Psyllium husk (loppefrøskaller) bidrager derudover til en normal tarmfunktion og fordøjelse, og er dermed en ideel tilføjelse til din hverdag, hvis du har problemer med oppustet mave, hård mave, luft i maven eller generelle mave- og fordøjelsesproblemer.

Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *