Selvom vinteren for mange betyder julehygge, uendelige mængder kram og lækker mad i de varme og trygge hjem, så er det også en hård tid for vores kroppe.

Den bidende kulde og manglen på sol i flere af døgnets timer kan være hård ved din krop, fordi dette kan lede til vitaminmangel der kan påvirke både dit immunforsvar og dit velvære.

123sund vitaminer til vinteren

Vil du gerne nyde juletiden mest muligt og i højt humør, samt kunne deltage livligt i familiefesterne i stedet for at sidde under et tæppe med te og snotpapir?

Så kan det være en god idé at hjælpe din krop lidt på vej.

Boost dit immunforsvar

Dit immunforsvar beskytter dig mod uønskede vira og bakterier, ved at bekæmpe dem så snart de bliver registreret i din krop – og især om vinteren er det på arbejde.

Det kan derfor være en fordel at hjælpe dit immunforsvar, ved at sikre at du får nok vitaminer og næringsstoffer. Dette kan du gøre både gennem kost og kosttilskud.

Gode fødevarer til at booste dit immunforsvar inkluderer citrusfrugter, papaya, kiwi, bælg-frugter, grøntsager såsom broccoli, hvidløg, ingefær og gurkemeje – samt selvfølgelig rigeligt med væske.

Yderligere er det anbefalet at prioritere god og nok søvn, og en aktiv livsstil.

Julekost og kosttilskud

Men med en julemenu rundt om hjørnet og uendeligt mange godter og kager i vente kan det være uoverskueligt at skulle finde plads til alle disse frugter og grøntsager.

Derfor kan kosttilskud være et godt alternativ til at sikre, at du får de rigtige vitaminer til dit immunforsvar. Og der findes mange forskellige tilskud til at hjælpe dit immunforsvar, så der skal nok være et der både falder i din smag og dækker dine behov.

Hvilke kosttilskud bør jeg tage?

Liposomal C-vitamin er specifikt designet til at booste dit immunforsvar igennem et højt koncentrat af C-vitamin. Det kommer i kapselform og i flydende form, så der er noget til enhver.

Udover at booste dit immunforsvar er Liposomal med til at reducere træthed og sløvhed, hjælper med at beskytte cellerne mod oxidativt stress og støtter den normale produktion af kollagen – alle elementer der er essentielle for dit immunforsvar.

Immune NU + c-vitamin

Hvis du ønsker at forkæle hele din krop med ekstra tilskud, kan du i stedet overveje Immune NU som ikke kun indeholder vitamin C til immunforsvaret, men hele 23 næringsstoffer til din krop! De forskellige næringsstoffer har ikke kun samme effekt som Liposomal, men giver dig også flere andre essentielle vitaminer og mineraler – og de dækker endda alle de behov, som et gennemsnitligt og normalt fungerende immunforsvar har brug for på daglig basis.

Der findes altså flere gode alternativer til at hjælpe dit immunsystem, der lader dig nyde julegodterne og julemaden med god samvittighed. Det handler bare om at finde det alternativ, der passer dig bedst.

Få mest muligt hygge med familien

Det er dog ikke kun dit immunforsvar, der har brug for ekstra opmærksomhed. Fordi du ikke eksponeres for solens stråler i så høj grad som om sommeren, vil du automatisk have færre D-vitaminer om vinteren. Dette kan have en effekt for dit velvære – og kan i værste fald føre til nogle rigtig dårlige dage med dårligt humør. Det er derfor vigtigt, at sikre at du får nok D-vitamin for at sikre dit velvære til at nyde julehyggen.

En af de bedste kilder til D-vitamin er selvfølgelig solen, men det kan være lidt svært at komme ud at nyde den – enten fordi det er bidende koldt, fordi det er overskyet eller regner (lad os håbe i år, at vi er heldige at få sne i stedet for regn!), eller fordi du er på arbejde i alle timerne, hvor solen er fremme. Du kan også sikre D-vitamin igennem din kost, f.eks. ved at spise fed fisk, æg eller ost. Men det lyder vidst ikke helt som julemenuen?

Heldigvis kan du også her hjælpe din krop med et kosttilskud såsom en multivitamin eller specifikt ekstra D-vitamin, så du kan få lige præcis det din krop har behov for denne vinter.

Men hvorfor ikke gøre det endnu lettere, at passe på dig selv, så du kan fokusere på de hyggelige tider?

Den samlede immunforsvarspakke indeholder produkter til både opretholdelse og vedligeholdelse af et normalt fungerende immunforsvar og understøtter dit velvære, og hjælper dig til at passe bedst på dig selv.

immunforsvars pakke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *