svampeinfektion mellem tæerneSvamp mellem tæerne, fodsvamp, skyldes dermatofytter, hudsvamp som kan ramme både mennesker og dyr.

Der findes to forskellige former for fodsvamp.

Den almindeligste viser sig som et udslet mellem tæerne, det er rødt og kløende, og huden kan skalle af. Der kan opstå væskefyldte blærer, som kan være meget ubehagelige. Bliver svampen ikke behandlet i tide, kan svampen sprede sig til resten af foden.

Den mere sjældne form for fodsvamp, kaldes mokkasinsvamp. Denne svampetype påvirker begge fødder, den viser sig som rødme og det kan ligne at du har fået tegnet foden op med kridt streger.

Det er meget vigtigt at få behandlet denne svampetype, da den ellers vil sprede sig, ofte kan hænderne også blive angrebet og du kan få et eksem-lignende udslet, med kraftig skældannelse.

Hvem får svamp i mellem tæerne? 

Vi oplever næsten alle, unge og voksne, at få en eller anden form for svamp, som regel er svampen ikke et problem, da den lever af døde hudceller og på den måde hjælper til at holde os sunde og raske. Svampene kan dog udvikle sig i det rette miljø, og så er det problemerne opstår. Fodsvamp elsker et varmet og fugtigt miljø, og det får den i varme strømper og sko.

Desuden er fodsvamp meget smitsomt og har rigtig gode betingelser i f.eks. omklædningsrummet og svømmehallen.

Hvordan undgår jeg fodvamp?

  • Del ikke håndklæder, familie medlemmer imellem.
  • Brug klip-klappere når du er i svømmehallen, eller bader efter sport.
  • Sørg for at få tørret dig grundigt imellem tæerne når du har badet.
  • Skift sokker mindst en gang om dagen, gerne flere, hvis du lider af fodsved.
  • Har du fået fodsvamp, så bliv behandlet hurtigst muligt, så du ikke smitter andre.

Behandling af svamp mellem tæerne

canesten creme mod fodsvampDet er vigtigt at få behandlet svampe infektionen, da den hurtigt Kan sprede sig og komme ud af kontrol. Det er heldigvis ret nemt at komme af med, hvis du starter din behandling så snart du opdager infektionen.

Med Canesten kan du komme svampen til livs i løbet af 2 uge.

Fremgangsmåde: Rengør det inficerede område med vand og sæbe, og tør grundigt. Påfør cremen i et tyndt lag 2 gang dagligt i 2 uger. Det er vigtigt at gøre det i 2 uger, selv om det ser ud, som om svampen er væk efter 2 dage, det er for at undgå et tilbage fald.

Du kan købe eller læse mere om Canesten her.